woensdag 17 maart 2010

Zandacademie komt naar Tsjechië

Afgelopen zomer kwam ik in contact met Marcel Elsjan of Wipper, de directeur van de Zandacademie, toen nog gevestigd in Zoetermeer. Ik bezocht hem daar, waar hij me enthousiast hun ´zandbakken´ liet zien. Graag wilde ik ´zandsculpturen bouwen´ ook in ons trainingscentrum in Tsjechië aanbieden.
In Zoetermeer verzorgen ze managementtrainingen en teambuilding. Ook voor een bedrijfsuitje is bouwen met zand absoluut een aanrader.

Al pratend ontstond het idee om het voor Tsjechië op een geheel eigen wijze aan te bieden.
Onze regio grenst aan het Nationaal Park České Švýcarsko (Böhmische Schweiz) dat bekend staat om haar zandsteenformaties.
We hebben daarom contact gezocht met de gemeente Krasna Lipa en OPS, de organisatie die het gebied in binnen- en buitenland promoot. Zij reageerden meteen enthousiast.

Eind maart gaat een team van de Zandacademie kunstwerken maken op 2 plaatsen in de regio.
Zo kan een breed publiek kennis maken met deze bijzondere kunstvorm.
De bouwwerken blijven ongeveer een half jaar staan, waarna het zijn vorm verliest.

Op dit moment ligt hier nog een heel pak sneeuw, maar vanaf het weekend stijgen de temperaturen in een rap tempo.

Wat ze gaan bouwen is nog even geheim.
Alec Messchaert, Manager International Projects, komt met zijn team van 29 maart tot 4 april 2010 naar Jiretin pod Jedlovou. Ze verblijven in Centrum Liberta, ons vakantiecentrum in Lesne, dat het team gastvrij zal ontvangen.

We hopen dat deze week een start zal zijn voor een langdurige samenwerking met de Zandacademie, die inmiddels in Kijkduin haar nieuwe zandbakken heeft ingericht.

Wilt u er bij zijn?
U bent van harte welkom in Jiretin pod Jedlovou.

Informatie over onze accommodatie
Reserveer tijdig, want er is veel belangstelling!