dinsdag 23 maart 2010

Voorbereidingen ontvangst Zandacademie in volle gang

De tijd vliegt!
Volgende week om deze tijd is het team van de Zandacademie hier volop aan de slag om de sculpturen te maken.

Deze week staat in het teken van de laatste voorbereidingen. Het zand is geregeld, de shovel gereserveerd, en ook het kleinere materiaal wordt verzameld.

Afgelopen week is de plaats gekozen waar in Krasna Lipa gebouwd gaat worden. Evt. komt er een 2e locatie, het besluit daarover valt morgen. Ook over het definitieve ontwerp wat wordt gemaakt worden morgen de laatste besluiten genomen.

Mijn zoon Koen en ik hebben het hout besteld voor het maken van de mallen. Koen gaat deze donderdag maken, samen met cliënten van Agentura Pondeli uit Rumburk. Dit is een Tsjechische organisatie die mensen begeleidt met een geestelijke handicap. Met Monika Lampova, de directeur, hebben we afspraken gemaakt over de te maken mallen. Dit werk kan, met begeleiding, prima door mensen met een beperking worden gedaan. Een mooie manier om positief in de publiciteit te komen.
Koen gaat met meerdere mensen van Agentura Pondeli de mallen maken. Bij mooi weer bij ons op het terras en anders in de trainingsruimte.

Naast de sculpturen die door de Zandadcademie worden gemaakt, hopen we naast de kunstwerken ook een zandbak te hebben die door leerlingen van scholen kan worden gebruikt om met deze vorm van bouwen met zand te experimenteren. Daarover meer in een volgende blog.

Voorlopig de concentratie op de voorbereiding.

Meer info als u hier wilt zijn komende periode