zondag 4 april 2010

Verduurzamen

Het bouwproces is afgesloten. We hopen dat we er de komende maanden van kunnen genieten.
Als we er goed voor zorgen kan het wel een half jaar blijven staan.
Daarvoor is het sculptuur al een aantal keren ingespoten met een natuurlijk materiaal, waardoor er een waterafstotend laagje ontstaat, wat heel hard wordt.

Dit laagje brengen we vandaag en de komende dagen ook nog een aantal keren aan. Marjanka en ik (Mieke) worden er al heel handig in. Als we klaar zijn met inpregneren, harken we het terrein om het sculptuur weer netjes aan, zodat het niet uitnodigt om het kunstwerk te betreden. Een kat heeft het nog niet helemaal begrepen, want er staan afdrukken van kleine pootjes in het zand.
Zo verduurzamen we vandaag en de komende dagen het sculptuur. Het zonnetje schijnt heerlijk, waardoor het goed droogt.


Komende weken kunt u de vervolgactiviteiten lezen op deze weblog.

Op zaterdag 24 april a.s. wordt het toeristische seizoen geopend. Er zal een openingsact rond het sculptuur plaatvinden. Hoe dit zal gebeuren is ook weer een verrassing. We houden u op de hoogte!

Afgelopen dagen hebben we het er geregeld over gehad hoe we zandsculpturen kunnen inzetten voor de regio. De kunstwerken worden opgebouwd uit zand en water, hetgeen nadat het instort weer gebruikt kan worden, voor dingen waarvoor we het meestal inzetten: aanleg van straten, bouwen van huizen, of een kinderspeelplaats. Op de plaats waar nu het sculptuur staat verschijnt (hopen de gemeente Krasna Lipa en OPS) binnenkort een hotel zodat de conferentiecapaciteit van Krasna Lipa toeneemt.
Dus het zand dat nu gebruikt is, zal waarschijnlijk gaan dienen als bouwmateriaal op deze plaats.
Een mooie bestemming, voor als het sculptuur haar vorm gaat verliezen.

Laten we er samen veel naar kijken en voor zorgen dat vele mensen (en vooral ook kinderen) zo een blik kunnen werpen op het verleden en het heden en de figuren zullen herkennen.