zaterdag 17 april 2010

Nationaal Park Magazine

Dit jaar geeft het Nationaal Park Ceske Svýcarsko voor het eerst een magazine uit voor de promotie van de regio. Dit full colour blad op A5 formaat ziet er prachtig uit. In een oplage van 50.000 wordt dit verspreid in Tsjechië en Duitsland. Het ´zandproject in Krasna Lipa´, staat prominent op de achterkant.
Er was geen tijd om in het blad een toelichting te geven, en zijn we blij met deze vermelding.
Komende week ga ik overleggen of we met een toelichting op de website kunnen komen, zodat geïnteresseerden er meer over kunnen lezen.

Op de posters met de aankondiging van de opening van het toeristische seizoen, blikt de plesiosaurus ook nieuwsgierig de wereld in.
Prachtig is dat er dagelijks steeds meer bezoekers komen kijken en er enthousiaste gesprekken ´aan het hek´ gevoerd worden. Ook de pers heeft het kunstwerk inmiddels ontdekt.
Het doel, om een bijdrage te leveren aan de positieve uitstraling van het centrum van Kasna Lipa en aandacht voor het Nationaal Park, wordt gehaald. Daar zijn we heel blij mee.

Momenteel is men bezig met het afronden van de renovatie van het centrum. De laatste stoeptegels worden gelegd, bloemperken aangelegd en ook de nieuwe fontein is bijna klaar. Het wordt zo weer een typisch Tsjechisch marktplein, mooi om te zien!

In het najaar zal Tomas Dostal, één van onze Tsjechische carvers, een houten kunstwerk leveren voor het marktplein. Het ontwerp daarvan is nu in voorbereiding. Hij heeft deze opdracht te danken aan ons zandproject, en daar ben ik heel trots op.

Voor een overzicht van zijn werk verwijzen we naar zijn website

Na de opening van het toeristisch seizoen op 24 april a.s. gaan we verder praten over vervolgactiviteiten.